Встъпителна среща на партньорите по проект FEENICS

На 20 февруари 2018 г. се проведе откриващата среща на партньорите по проект FEENICS, финансиран по програма Еразъм+ „Младеж“ на ЕС

06.03.2018

Партньорите по проект FEENICS се срещнаха през септември 2018 г. в Талин, Естония за стартиране на проекта. По време на срещата, те обсъдиха в детайли работната програма на инициативата и непосредствените задачи на партньорството.

Консорциумът по проекта ще си сътрудничи в изпълнението на следните дейности:

  • Анкети и анализ на нуждите от обучение: ще бъде проведено задълбочено изследване на несъответствията в уменията, чрез анкетни проучвания и интервюта сред младежи и работодатели във всяка от участващите държави. Това ще позволи да се подложи на сравнителен анализ ситуацията в партньорските страни, както и да се повиши капацитета на партньорите в областта на младежката подкрепа.
  • Иновативен обучителен материал: обучителен подход, методология и материали, обособени в отделни модули, ще бъдат създадени за развитието на ключови умения и компетенции в областта на вътрешното предприемачество сред младежите, в съответствие с установените нужди от обучение.
  • е-Обучителна платформа: платформата ще има три основни компонента: 1) мрежа за обучители на млади хора; 2) ръководство за обучение и инструкции за самообучение по вътрешно предприемачество; 3) онлайн ресурси със свободен достъп за представяне на проектните резултати и обучителните материали, методи и инструменти.
  • Инструменти за подкрепа на младежите: комплектът инструменти за подкрепа ще е насочен към смекчаването на неравнопоставеността на младите хора на пазара на труда и подобряване на степента на тяхното социално приобщаване, чрез предоставяне на целенасочена подкрепа за развиване на техните нагласи в сферата на вътрешното предприемачество и насърчаване на възможностите за развитие на младежи на възраст от 20 до 29 години.

Ако искате да получите допълнителна информация за проекта, свържете се с отговорното лице от българска страна по проект FEENICS:

Настоящият проект е финансиран с подкрепа от Европейската комисия. Настоящата публикация отразява виждането на автора и Комисията не може по какъвто и да било начин да бъде считана отговорна за използването на информацията в него.
Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>