Проведе се заключителната конференция по проект INTERFACE

На 20 юни 2019 г. в Исландия се състоя заключителната конференция по проект INTERFACE

24.06.2019

В края на месец юни 2019 г. в Сударкрокур, Исландия, се проведе заключителната конференция по проект INTERFACE. Събитието беше организирано от координатора на проекта, Исландския институт за регионално развитие, и премина с участието на повече от 20 души и представители на партньорските организации, реализирали инициативата. Конференцията беше излъчена на живо в страниците на социалните медии и продължи от 12:00 до 17:00 часа.

Събитието беше открито от г-жа Астилдур Стурлудотир, кмет на Акурейри, една от най-населените общини в Исландия, която включва две от уязвимите общности, участвали в проект INTERFACE. По-нататък, г-н Кристиян Халдорсон, координатор на проекта, представи проектните цели, реализираните дейности и постигнатите резултати. Представители на всички партньорски организации представиха дейностите и резултатите в своите партньорски държави. След демонстрация на обучителната платформа, разработена по проект INTERFACE, представители на целевата група, споделиха своя опит и впечатления от участието си в изпълнението на проектните дейности в Исландия. Събитието завърши с дискусия по въпросите на местното развитие в Европа.

Проект INTERFACE има за цел да подпомогне уязвимите общности в Европа в намирането на иновативни и предприемачески подходи за решаване на техните проблеми. Уязвимите общности са общности в градски и селски райони, които изпитват устойчиви затруднения в своето развитие от демографско, икономическо и социално естество – проблем, който се е превърнал в обект на политиката във всички Европейски страни.

Подходът, свързан с адресиране проблемите на т.нар. уязвими общности се заражда именно в Исландия, където се прилага отдолу-нагоре в различни общности, засегнати от демографската криза. Основната идея е да се стимулират и активират наличните ресурси в общностите, чрез  стартиране на инициативи с участието на ментори и обучители, които да позволят на членовете на общностите да намерят иновативни и предприемачески решения за подобряване на тяхната жизнена среда.

Ако имате желание да научите повече за проекта, посетете нашата INTERFACE страница в интернет: http://interface-project.eu/ или ни последвайте във Facebook: https://www.facebook.com/interface.project.eu/.

Настоящият проект е финансиран с подкрепа от Европейската комисия. Настоящата публикация отразява виждането на автора и Комисията не може по какъвто и да било начин да бъде считана отговорна за използването на информацията в него.
Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>